cheeking دوربین جهانگیری اسحاق جهانگیری

cheeking: دوربین جهانگیری اسحاق جهانگیری انتخابات ریاست جمهوری اخبار انتخابات 96 مناظره 96 اولین مناظره انتخاباتی

گت بلاگز وب‌گردی چگونه از “تب کریمه” پیشگیری کنیم؟

با مشاهده مواردی از بیماری تب کریمه کنگو در چند نقطه کشور، محققان توصیه هایی جهت پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری ارائه کردند.

چگونه از "تب کریمه" پیشگیری کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان، بیماری تب کریمه کنگو که در هفته های اخیر در بعضی از شهرهای کشور مشاهده شده است و نگرانی هایی را در پی داشته هست، کاملا قابل پیشگیری هست.

عبارات مهم : ویروس
تب کریمه کنگو یک بیماری یکسان بین انسان و دام است که در حیوانات اهلی علامت خاصی ندارد ولی می تواند به انسان انتقال یافته شده است و گاهی باعث فوت بیمار شود.

راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو

این بیماری یا از طریق کنه و یا از طریق کشتار در فضایی خارج از کشتارگاه به انسان انتقال یافته می شود، در صورت انتشار با کنه، با کوچکترین گزشی، این خون آلوده از کنه به انسان انتقال یافته می شود به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی ها هستند، مستعد مبتلا شدن به این بیماری هستند.

در نوع دوم، اگر کشتار دام در کشتارگاه صورت گیرد جای نگرانی نیست، هشدار زمانی است که دام در کوچه و خیابان کشتار شود که موجب آلودگی افراد تحت تماس می شود.

به گفته کارشناسان بعضی فکر می کنند که خوردن گوشت آلوده می تواند منجر به انتشار این بیماری شود، تنها عامل مبتلا شدن به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است لذا گوشت پخته هیچ بیماری را انتقال یافته نمی کند.

مردم باید با ترشحات گوشت ها تماس نداشته باشند، لیکن طریقه انتقال این بیماری به واسطه ترشحاتی است که روی پوست می نشیند و اگر پوست خراش داشته باشد ویروس از آن طریق می تواند عبور کند.

زمانیکه انسان با ترشحات و خون بدن حیوان آلوده تماس پیدا می کند، بیماری به صورت مستقیم انتقال یافته می شود. ولی در روش غیر مستقیم، کنه ای که روی بدن حیوانات اهلی وجود دارد، از خون دام آلوده تغذیه می کند و آلوده می شود و چنانچه این کنه، روی بدن انسان قرار گیرد، می تواند آلودگی را انتقال یافته کند.

راه سومی نیز جهت ابتلای انسان به این بیماری قرار دارد، اگر انسانی که ویروس را دریافت کرده، در مواجهه با انسان دیگری قرار بگیرد، از طریق ترشحات خونی و بدنی خود، بیماری را انتقال یافته می کند که این روش انتقال در بیمارستان ها رخ می دهد و کادر درمان در معرض این نوع مبتلا شدن قرار دارند.

ذبح سنتی خطرناک است

تنها افرادی که به نوعی با دام در ارتباط هستند و حتی دام را به صورت زنده کشتار و مصرف کرده اند می توانند نسبت به مبتلا شدن به این بیماری مشکوک باشند.

بیشترین نگرانی در شیوع تب کریمه کنگو مربوط به افرادی است که ذبح دام ها را در منازل یا دامداری ها انجام می دهند و به هشدار های بهداشتی توجه نمی کنند.

مردم از مصرف گوشت های گرم صرف نظر کنند

محمدحسین عزیزی مدیر انجمن علوم و صنایع غذایی کشور عزیزمان ایران اعتقاد دارد: با توجه به شرایط ایجاد شده است در کشور مبنی بر انتشار تب کنگو در شهرهای مختلفی چون اصفهان و ایرانشهر سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه می شود مصرف گوشت های گرم و تازه ذبح شده، جگر و کلیه های گوسفندان جدا خودداری کنند و تمامی محصولات گوشتی مربوط به دام را از کشتارگاه ها و قصابی هایمجوزدار تهیه کنند.

بر طبق آزمایش های انجام شده است جگر و کلیه های گوسفند به عنوان منبع ذخیره بیماری تب کریمه کنگو محسوب می شود بنابراین استفاده از امعاء و احشاء گوسفندان تازه ذبح شده است تا اطلاع ثانوی پرهیز شود.

تب کریمه کنگو چیست؟

در سال ۱۹۴۴ و در خلال جنگ جهانی دوم، نخستین شیوع تب خون ریزی دهنده ی ویروسی در منطقه ی کریمه اوکراین به وقوع پیوست.

بعد ها و در سال ۱۹۵۶، در منطقه ی زئیر در کنگو ویروسی مرسوم شد که به عنوان ویروس کنگو معرفی می شود.

با بررسی های بیشتر، مشابهت های زیادی بین ویروس کنگو و ویروس کریمه یافت که در نهایت، بیماری ناشی از این ویروس به اسم «تب کریمه -کنگو» در جوامع پزشکی آشنا شد.

بیماری به وسیله جرجانی دکتر و دانشمند معروف ایرانی در کتاب گنجینه خوارزمشاه حدود سال ۱۱۱۰ میلادی به عنوان نخستین سند مکتوب که به زبان فارسی نوشته شده است به تفصیل توصیف شده است هست.

در این کتاب شرح یک بیماری خونریزی دهنده در تاجیکستان فعلی آمده هست، علائم بیماری مشمول بر خون در ادرار، خونریزی از مقعد، استفراغ خونی، خلط خونی، خونریزی در حفره شکم و خونریزی از لثه ها بوده و ذکر شده است است که بندپای کوچکی احتمالاً شپش یا کنه ناقل بیماری است که بطور طبیعی انگل پرندگان هست.

راه های پیشگیری تب کریمه کنگو

یکی از راه های پیشگیری از شیوع این بیماری قرار دادن گوشت به مدت ۲۴ ساعت و اجزای داخلی دام تا ۷۲ ساعت در فضای سرد (فریزر) است که اثرات آن به خودی خود و در اثر فعل و انفعالات از بین خواهد رفت.

مصرف کنندگان جهت خرید دام و ذبح شرعی از مراکز در نظر گرفته شده است اقدام کنند، لیکن کشتار در این مراکز تحت نظر دکتر و کاملا براساس ذبح شرعی صورت خواهد گرفت.

علائم بیماری را سرسری نگیرید

تب کریمه کنگو، با علائم تب، سردرد شدید، دردهای عضلانی و استخوانی، حالت تهوع، اسهال و استفراغ در بدن بروز می کند و بیماران غافل از خطر جدی، آن را با بیماری های دیگر اشتباه می گیرند.

خونریزی در دهان، لثه، دستگاه تناسلی و وجود خون در ادرار، نشان دهنده مبتلا شدن به بیماری است که متأسفانه بعد از علائم اولیه در بیمار، مشهود می شود.

افراد بیمار با مراجعه به بیمارستان، مورد آزمایش قرار گرفته و در صورت تائید بیماری، در شرایط و اتاق های خاص نگهداری و درمان می شوند.

گفتنی است این ویروس واگیردار بوده و در کمترین وقت ممکن از طریق مخاط و ترشحات بدن فرد بیمار، انتقال یافته می شود.

برای جلوگیری از این بیماری، از لباس های مخصوص، دستکش، عینک و چکمه جهت مواجهه با این افراد استفاده می شود و چه بسا در سال های گذشته شاهد ابتلای کادر درمانی و دکتر معالج به این بیماری در برخوردهای درمانی با مبتلایان بوده ایم.

تب کریمه کنگو به طور کامل در کشور عزیزمان ایران کنترل شده است است

حیدرعلی عابدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرده هست، بیماری تب کریمه کنگو به طور کامل در کشور عزیزمان ایران کنترل شده است است و جای هیچ نگرانی ای در این زمینه وجود ندارد.

عابدی گفت: در شرایطی که بیماری تب کریمه کنگو به وسیله دام های وارداتی در کشور مرسوم شده است است این اطمینان به مردم داده می شود که گوشت های استرالیایی وارد شده است به وسیله دولت از سلامت کامل برخوردار بوده وبا نظارت وزارت بهداشت در کشور استرالیا ذبح شده است اند و بنابر شرایط بهداشتی و عدم وجود بیماری های دامی در این کشور هیچ گونه نگرانی نسبت به گوشت های وارداتی وجود ندارد.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/

واژه های کلیدی: ویروس | انتقال | بیماری | خونریزی | کشتارگاه | بدن انسان | فرد بیمار | بیمارستان | بیمارستان


دانلود فایل ها

نویسنده : topsblog